Itse tehty Joulukalenteri 2023 – helppo ohje kotona toteuttamiseen

Joulukalenteri on joulunajan perinteinen tapa laskea päiviä jouluun. Se on yleensä täynnä yllätyksiä, jotka ilahduttavat sekä lapsia että aikuisia. Itse tehty joulukalenteri on hauska ja persoonallinen tapa luoda joulutunnelmaa kotiin.

Itse tehty joulukalenteri voi olla monenlainen. Se voi olla perinteinen paperikalenteri, jossa on luukkuja, tai se voi olla jotain aivan muuta, kuten oksaan ripustettava kalenteri, joka koostuu pienistä paketeista tai pussukoista. Itse tehty kalenteri on helppo räätälöidä omaan makuun ja budjettiin sopivaksi.

Itse tehty Joulukalenteri 2023

Key Takeaways

 • Itse tehty joulukalenteri on hauska ja persoonallinen tapa luoda joulutunnelmaa kotiin.
 • Itse tehty joulukalenteri voi olla monenlainen, ja se on helppo räätälöidä omaan makuun ja budjettiin sopivaksi.
 • Itse tehty joulukalenteri voi olla perinteinen paperikalenteri tai jotain aivan muuta, kuten oksaan ripustettava kalenteri, joka koostuu pienistä paketeista tai pussukoista.

Itse Tehty Joulukalenteri

Itse tehty joulukalenteri on hauska ja persoonallinen tapa aloittaa joulukuu. Joulukalenteri voi olla täynnä pieniä yllätyksiä, kuten suklaata, makeisia, koristeita tai jopa pieniä lahjoja. Itse tehty joulukalenteri on myös ihana tapa antaa lahja ystävälle tai perheenjäsenelle.

Aikuisille

Aikuisille suunnattu itse tehty joulukalenteri voi sisältää esimerkiksi erilaisia teelaatuja, suklaata, käsivoiteita tai muita kosmetiikkatuotteita. Joulukalenteri voi myös sisältää pieniä lahjakortteja, kuten ravintola- tai kahvilalahjakortteja, tai jopa itse tehdyt kupongit, joilla voi saada esimerkiksi hieronnan tai kauneushoidon.

Tässä muutamia ideoita aikuisille suunnattuun itse tehtyyn joulukalenteriin:

 • Erilaiset teelaadut
 • Suklaa
 • Käsivoiteet tai muut kosmetiikkatuotteet
 • Pienet lahjakortit esimerkiksi ravintoloihin tai kahviloihin
 • Itse tehdyt kupongit, joilla voi saada hieronnan tai kauneushoidon

Lapsille

Lapsille suunnattu itse tehty joulukalenteri voi sisältää esimerkiksi pieniä leluja, karkkeja, piirustustarvikkeita tai muita hauskoja yllätyksiä. Joulukalenteri voi myös sisältää pieniä lahjakortteja, joilla voi saada esimerkiksi jäätelön tai elokuvan.

Tässä muutamia ideoita lapsille suunnattuun itse tehtyyn joulukalenteriin:

 • Pienet lelut
 • Karkit
 • Piirustustarvikkeet
 • Pienet lahjakortit esimerkiksi jäätelöön tai elokuvaan

Itse tehty joulukalenteri on hauska ja persoonallinen tapa aloittaa joulukuu. Se voi olla täynnä pieniä yllätyksiä ja antaa joulun odotukselle oman mausteensa.

Tarvikkeet

Itse tehty joulukalenteri on helppo ja hauska tapa tuoda joulun tunnelmaa kotiin. Joulukalenterin tekeminen itse on myös ekologinen vaihtoehto, sillä se vähentää turhaa kulutusta. Tarvittavat tarvikkeet löytyvät usein jo valmiiksi kotoa, joten joulukalenterin tekeminen ei vaadi suuria investointeja.

Joulukalenterin tekemiseen tarvitaan vain muutamia perustarvikkeita. Tärkeintä on valita kalenterin runko, johon yllätykset laitetaan. Rungon voi tehdä esimerkiksi paperista, kankaasta tai puusta. Lisäksi tarvitaan koristeita, kuten nauhoja, kuvioleikkureita ja tarroja, joilla kalenterin voi koristella.

Joulukalenterin täyttämiseen tarvitaan tietenkin myös yllätyksiä. Lahjojen ei tarvitse olla suuria tai kalliita, vaan ne voivat olla esimerkiksi pieniä herkkuja, koristeita tai askartelutarvikkeita. Yllätykset voi myös tehdä itse, esimerkiksi piirtämällä tai kirjoittamalla hauskoja viestejä.

Jos haluaa tehdä joulukalenterin täysin alusta asti, tarvitaan myös askartelutarvikkeita. Esimerkiksi sakset, liima ja paperi ovat tarpeellisia, kun kalenterin runkoa ja yllätyksiä tehdään itse. Tarvikkeiden hankkiminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä joulukalentereita voi tehdä myös valmiista materiaaleista, kuten tulitikkurasioista tai paperikasseista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että itse tehdyn joulukalenterin tekeminen on helppoa ja hauskaa. Tarvitaan vain muutamia perustarvikkeita, ja yllätykset voi valita oman maun mukaan. Joulukalenterin tekeminen itse on myös ekologinen vaihtoehto, sillä se vähentää turhaa kulutusta.

Joulukalenterin Sisältö

Itse tehty joulukalenteri on loistava tapa luoda joulutunnelmaa ja yllättää läheisiä joulukuun jokaisena päivänä. Mutta mitä laittaa joulukalenterin sisälle? Tässä on joitakin ideoita, jotka sopivat eri ikäisille ja eri mieltymyksiä omaaville henkilöille.

Suklaat ja karkit

Suklaat ja karkit ovat perinteisiä joulukalenterin yllätyksiä. Valitse suosikkisuklaamerkkejä ja -makujasi tai erikoiskarkkeja, joita ei ole saatavilla jokaisessa kaupassa. Voit myös valita terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten tummaa suklaata tai hedelmiä.

Kosmetiikka ja huulirasvat

Kosmetiikka on suosittu yllätys erityisesti teinien ja aikuisten keskuudessa. Voit laittaa joulukalenteriin pieniä kosmetiikkatuotteita, kuten huulirasvoja, kynsilakkoja tai kasvonaamioita. Muista valita tuotteita, jotka sopivat vastaanottajan ihotyypille ja mieltymyksille.

Pussukat ja tarroja

Pussukat ja tarroja ovat hauskoja yllätyksiä lapsille. Pussukoita voi täyttää pienillä leluilla, kuten pikkuautoilla tai muovailuvahalla, kun taas tarroja voi käyttää askarteluprojekteissa tai koristamaan päiväkirjaa.

Runot ja lorut

Runot ja lorut ovat erilaisia yllätyksiä, jotka voivat olla hauskoja ja opettavaisia. Voit löytää jouluisia runoja ja loruja internetistä tai kirjoittaa omia. Muista valita runot ja lorut vastaanottajan ikäryhmän mukaan.

Leffailta ja lahjat

Leffailta ja lahjat ovat yllätyksiä, jotka voivat olla erityisen mieleenpainuvia. Voit laittaa joulukalenteriin leffaliput tai lahjakortteja suosikkikauppoihin. Voit myös laittaa joulukalenteriin pieniä lahjoja, kuten koruja tai avaimenperiä. Muista valita lahjat vastaanottajan mieltymysten mukaan.

Joulukalenterin Sisältö

Joulukalenterin Ulkoasu

Joulukalenterin ulkoasu on yhtä tärkeä kuin sen sisältö. Ulkoasu voi olla sisustuselementti, joka tuo joulun tunnelman kotiin. Unelmien joulu voi toteutua helposti, kun käyttää hieman aikaa ja vaivaa joulukalenterin suunnitteluun ja toteutukseen.

Joulukalenterin ripustus on yksi tärkeimmistä seikoista sen ulkoasun kannalta. Ripustuspaikan valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä se vaikuttaa joulukalenterin kokonaisilmeeseen. Ripustuspaikkana voi toimia esimerkiksi seinä, ovi tai joulukuusi.

Jouluaskartelu on hauskaa puuhaa, ja joulukalenterin tekeminen on yksi mukavimmista jouluaskarteluista. Joulukalenterin ulkoasuun voi käyttää monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Esimerkiksi erilaiset paperit, nauhat, koristeet ja numerotarrat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Numerotarrat ovat kätevä tapa merkitä joulukalenterin päivät. Numerotarrat ovat helppo tapa saada joulukalenteri näyttämään siistiltä ja selkeältä. Numerotarrat ovat saatavilla eri väreissä ja malleissa, joten niitä voi käyttää monenlaisissa joulukalenteriprojekteissa.

Joulukalenterin ulkoasuun kannattaa panostaa, sillä se on tärkeä osa joulun tunnelman luomista kotiin. Joulukalenterin ulkoasuun voi käyttää mielikuvitusta ja kokeilla erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Lopputuloksena voi olla kaunis ja persoonallinen joulukalenteri, joka ilahduttaa koko perhettä joulun odotuksen ajan.

Joulukalenterin Numerointi

Joulukalenterin numerointi on yksi tärkeimmistä osista itse tehdyn joulukalenterin suunnittelussa. Numerot auttavat pitämään järjestystä ja jännitystä yllä joulukuun jokaisena päivänä. Numerointiin on monia erilaisia tapoja, ja tässä osiossa käydään läpi muutamia suosittuja vaihtoehtoja.

Yksi yksinkertainen tapa numeroida joulukalenteri on käyttää numeroita 1-24. Numerot voi tulostaa tai kirjoittaa pieniin paperilappuihin, joita kiinnitetään joulukalenterin luukkuihin tai pusseihin. Numerot voi myös koristella eri tavoin, esimerkiksi glitterillä, tarroilla tai nauhoilla.

Toinen tapa numeroida joulukalenteri on käyttää kirjaimia. Kirjaimet voi muodostaa esimerkiksi joulusanoista, kuten JOULU tai KINKKU. Kirjaimet voi myös yhdistää numeroihin, esimerkiksi J1, O2, U3 jne. Tämä tapa numeroida joulukalenteri voi olla erityisen hauska lapsille, jotka oppivat kirjaimia.

Kolmas tapa numeroida joulukalenteri on käyttää kuvia. Kuvat voivat olla esimerkiksi jouluisia eläimiä, kuten poroja tai pikkulintuja. Kuvat voi tulostaa tai piirtää itse pieniin paperilappuihin, joita kiinnitetään joulukalenterin luukkuihin tai pusseihin. Tämä tapa numeroida joulukalenteri voi olla erityisen hauska lapsille, jotka oppivat tunnistamaan erilaisia eläimiä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että numerointi on tärkeä osa itse tehdyn joulukalenterin suunnittelua. Numerointiin on monia erilaisia tapoja, ja jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Numeroiden lisäksi voi myös käyttää kirjaimia tai kuvia, ja numerot voi koristella eri tavoin.

Erityiset Joulukalenterit

Joulukalenterit ovat osa jouluperinteitä, ja monet haluavat tehdä ne itse. Erityiset joulukalenterit tarjoavat jotain erilaista ja mielenkiintoista joulun odotukseen. Kirjat, palapelit, palapelin palat, Lidlin joulukalenterit, junaradat, keksit, syötävät ja helppojen joulukalenterien tekeminen ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Kirjat ovat erinomainen lahjaidea, ja niitä voi käyttää myös joulukalenterin täyttämiseen. Joulukalenteriin voi laittaa erilaisia kirjoja, kuten lastenkirjoja, dekkareita ja romantiikkaa. Kirjat voivat olla uusia tai vanhoja, ja ne voivat olla joko kovakantisia tai pehmeäkantisia.

Palapelit ovat hauska ja haastava tapa viettää aikaa joulun odotuksessa. Joulukalenteriin voi laittaa palapelin paloja, joita voi koota yhdessä perheen kanssa joulun ajan. Palapelit voivat olla erikokoisia ja eri vaikeusasteisia.

Lidlin joulukalenterit ovat helppo ja edullinen tapa täyttää joulukalenteri. Lidlin valikoimasta löytyy erilaisia joulukalentereita, kuten suklaakalentereita ja kosmetiikkakalentereita. Lidlin joulukalenterit ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat helpon ja nopean tavan täyttää joulukalenterin.

Junaradat ovat hauska tapa viettää aikaa joulun odotuksessa. Joulukalenteriin voi laittaa erilaisia junaradan osia, joita voi koota yhdessä perheen kanssa joulun ajan. Junaradat voivat olla erikokoisia ja eri vaikeusasteisia.

Keksit ja syötävät ovat herkullinen tapa täyttää joulukalenteri. Joulukalenteriin voi laittaa erilaisia keksejä, kuten pipareita ja joulutorttuja. Syötäviä voi olla myös muita herkkuja, kuten suklaata ja karkkeja. Syötävät ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat herkutella joulun ajan.

Helppojen joulukalentereiden tekeminen on helppo tapa täyttää joulukalenteri. Helppo joulukalenteri voi sisältää erilaisia yllätyksiä, kuten pieniä leluja, koristeita ja karkkeja. Helppo joulukalenteri on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat helpon ja nopean tavan täyttää joulukalenterin.

Kaiken kaikkiaan erityiset joulukalenterit tarjoavat jotain erilaista ja mielenkiintoista joulun odotukseen. Joulukalenteriin voi laittaa mitä vain, ja vain mielikuvitus on rajana.

Erityiset Joulukalenterit

Usein kysytyt kysymykset

Joulukalenterin täytteeksi sopivat ideat

Itse tehty joulukalenteri on hauska ja persoonallinen tapa aloittaa joulun odotus. Joulukalenterin täytteeksi sopivat monet erilaiset ideat, jotka voivat olla esimerkiksi herkkuja, pieniä lahjoja tai aineettomia yllätyksiä. Jotkut suosituimpia täytteitä ovat suklaa, piparit, teepussit, kosmetiikkatuotteet, korut, avaimenperät, kirjat, leffaliput, hyväntekeväisyyslahjoitukset, joulukortit ja kauniit ajatukset.

Miten tehdä joulukalenteri rakkaalle?

Joulukalenterin tekeminen rakkaalle on helppoa ja hauskaa. Voit käyttää hyväksesi esimerkiksi valokuvia, kirjeitä, runoja tai muita henkilökohtaisia esineitä. Voit myös yhdistää erilaisia lahjoja ja yllätyksiä, jotka ovat juuri sinun rakkaallesi sopivia. Muista, että joulukalenteri on ennen kaikkea henkilökohtainen ja persoonallinen lahja, joka kertoo rakkaudesta ja välittämisestä.

Aineeton joulukalenteri aikuiselle – vinkkejä

Aineeton joulukalenteri on hyvä valinta aikuiselle, joka arvostaa enemmän kokemuksia kuin tavaroita. Voit esimerkiksi sisällyttää kalenteriin erilaisia aktiviteetteja, kuten elokuvalippuja, konserttilippuja, ravintolaillallisia tai hierontalahjakortteja. Voit myös sisällyttää kalenteriin erilaisia lahjakortteja, joita aikuisen on helppo käyttää omien mieltymystensä mukaan.

Mitä laittaa itse tehtyyn joulukalenteriin?

Itse tehtyyn joulukalenteriin voi laittaa monenlaisia yllätyksiä, jotka ovat juuri sinun tai lahjansaajan mieleen. Voit esimerkiksi sisällyttää kalenteriin herkkuja, pieniä lahjoja tai aineettomia yllätyksiä. Muista kuitenkin, että joulukalenterin tärkein tarkoitus on tuoda iloa ja jännitystä joulun odotukseen.

Miten kirjoittaa joulukalenteriin mukavia viestejä?

Joulukalenteriin voi kirjoittaa erilaisia mukavia viestejä, jotka ovat juuri sinun tai lahjansaajan mieleen. Voit esimerkiksi kirjoittaa joulurunoja, henkilökohtaisia terveisiä tai pieniä arvoituksia. Voit myös sisällyttää kalenteriin erilaisia hauskoja tai inspiroivia lainauksia, jotka tuovat iloa ja ajatuksia joulun odotukseen.

Miten valita sopivia lahjoja joulukalenteriin naiselle?

Joulukalenterin lahjat voivat olla monenlaisia, ja valinta riippuu lahjansaajan mieltymyksistä ja persoonallisuudesta. Voit esimerkiksi sisällyttää kalenteriin kauneudenhoitotuotteita, koruja, kirjoja, suklaata, teetä tai muita herkkuja. Muista kuitenkin, että joulukalenterin tärkein tarkoitus on tuoda iloa ja jännitystä joulun odotukseen, joten valitse lahjat, jotka ovat juuri sinun lahjansaajallesi