Itsetehty Joulukalenteri 2023: Näin teet sen helposti kotona

Johdanto
Joulukuu on perinteisesti joulun juhlan aikaa, ja yksi tapa juhlistaa sitä on joulukalenterin avulla. Itsetehty joulukalenteri on loistava tapa tuoda persoonallisuutta ja luovuutta joulun juhlaan. Itsetehty joulukalenteri on myös hyvä tapa antaa lahjoja ystäville ja perheenjäsenille.

Mitä on itsetehty joulukalenteri?
Itsetehty joulukalenteri on joulukalenteri, joka on valmistettu itse. Se voi olla perinteinen paperikalenteri, joka on täytetty yllätyksillä, tai se voi olla jotain hieman erilaista, kuten kahvipusseista valmistettu kalenteri. Itsetehty joulukalenteri voi olla täynnä pieniä yllätyksiä, kuten karkkeja, leluja, koruja tai muita lahjoja.

Miksi valita itsetehty joulukalenteri?
Itsetehty joulukalenteri on loistava tapa antaa persoonallinen lahja ystäville ja perheenjäsenille. Se näyttää, että olet käyttänyt aikaa ja vaivaa lahjan valmistamiseen, mikä tekee siitä erityisen merkityksellisen. Itsetehty joulukalenteri on myös hauska tapa tuoda luovuutta joulun juhlaan.

Itsetehty Joulukalenteri 2023

Mitä on Itsetehty Joulukalenteri

Itsetehty joulukalenteri on perinteinen joulunajan tapa, jossa joulukuu aloitetaan luukkujen avaamisella joka päivä aina jouluaattoon asti. Itsetehty joulukalenteri on yksilöllinen ja henkilökohtainen lahja, joka voi sisältää kaikkea herkullisista makeisista ja suklaista aina pieniin yllätyksiin ja askartelutarvikkeisiin.

Itsetehty joulukalenteri voi olla valmistettu monista eri materiaaleista, kuten paperista, kankaasta, puusta tai kartongista. Kalenterin luukut voivat olla pieniä taskuja tai laatikoita, joihin yllätykset on piilotettu. Itsetehty joulukalenteri voi olla myös ripustettava, jolloin luukut ovat pieniä pusseja, jotka on kiinnitetty nauhaan tai oksaan.

Itsetehty joulukalenteri on helppo valmistaa itse, ja se voi olla hauska ja luova tapa viettää aikaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kalenterin sisältö voi olla monipuolinen ja henkilökohtainen, jolloin se sopii juuri lahjan saajalle.

Itsetehty joulukalenteri on myös ekologinen valinta, sillä sen voi valmistaa kierrätysmateriaaleista tai käyttää uudelleen vuodesta toiseen. Itsetehty joulukalenteri on persoonallinen ja yksilöllinen lahja, joka tuo iloa joulun odotukseen.

Miksi Valita Itsetehty Joulukalenteri

Itsetehty joulukalenteri on yksi parhaista tavoista juhlistaa joulunodotusta. Se on henkilökohtainen, uniikki ja täynnä mielikuvitusta. Tässä osiossa käydään läpi, miksi itsetehty joulukalenteri on parempi valinta kuin kaupasta ostettu vaihtoehto.

Henkilökohtainen lahja

Itsetehty joulukalenteri on henkilökohtainen lahja, joka osoittaa, että olet panostanut aikaa ja vaivaa lahjan saajan hyväksi. Voit valita kalenterin teeman ja täytteet lahjan saajan mieltymysten mukaan. Esimerkiksi, jos lahjan saaja on suklaan ystävä, voit täyttää jokaisen luukun erilaisilla suklailla. Tämä tekee lahjasta henkilökohtaisen ja merkityksellisen.

Täynnä mielikuvitusta

Itsetehty joulukalenteri antaa sinulle mahdollisuuden käyttää mielikuvitustasi täytteiden suhteen. Voit täyttää kalenterin erilaisilla pientuotteilla, kuten kosmetiikkatuotteilla, karkkeilla, leluilla, kirjoilla tai jopa itse tehdyillä lahjoilla. Tämä tekee joulukalenterista jännittävän ja yllätyksellisen joka päivä.

Tee itse

Itsetehty joulukalenteri antaa sinulle mahdollisuuden olla luova ja toteuttaa itseäsi. Voit valita erilaisia materiaaleja ja koristeita kalenterin tekemiseen. Esimerkiksi voit käyttää paperipusseja, lahjapapereita, pahvilaatikoita tai kangasta. Voit myös koristella kalenterin erilaisilla nauhoilla, tarroilla tai maaleilla. Tämä tekee joulukalenterista uniikin ja persoonallisen.

Itsetehty joulukalenteri on siis henkilökohtainen, täynnä mielikuvitusta ja antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa itseäsi. Se on parempi valinta kuin kaupasta ostettu vaihtoehto.

Itsetehty Joulukalenteri Lapsille

Joulukalenteri on yksi joulun odotuksen parhaista perinteistä. Se on täynnä yllätyksiä ja jännitystä, joka kasvaa päivä päivältä. Itsetehty joulukalenteri on erityisen mieluinen vaihtoehto lapsille, sillä se on henkilökohtainen ja sisältää juuri niitä yllätyksiä, joita lapsi toivoo.

Itsetehty joulukalenteri lapsille voidaan tehdä monella eri tavalla. Kalenterin voi tehdä pieniin paperi- tai lahjapusseihin, jotka kiinnitetään pyykkipojilla juuttinaruun. Pussit voi koristella erilaisilla tarroilla tai piirtämällä niihin kuvia. Kalenterin numeroita voi tehdä esimerkiksi glitterteipillä tai numeroilla koristelluilla tarroilla.

Joulukalenterin luukkuihin voi laittaa erilaisia yllätyksiä. Esimerkiksi lapsen suosikkiherkkuja, pieniä leluja kuten pikkuautoja tai tonttuja, tai vaikkapa muovailuvahaa. Lapsille sopivia yllätyksiä voivat olla myös esimerkiksi pienet lautapelit tai tarroja.

Tässä muutamia ideoita itsetehtyyn joulukalenteriin lapsille:

Luukku Yllätys
1 Sukat
2 Pikkuauto
3 Tonttu
4 Muovailuvaha
5 Tarroja
6 Pieni lautapeli
7 Suklaakonvehteja
8 Pehmolelu
9 Karkkipussi
10 Kaulakoru
11 Pieni kirja
12 Kyniä ja värikyniä
13 Pieni palapeli
14 Käsityötarvikkeita
15 Pieni leivosmuotti
16 Pieni kello
17 Pieni koriste
18 Pieni pehmokirahvi
19 Pieni pöytäjääkiekkopeli
20 Pieni pallo
21 Pieni karkkipussi
22 Pieni sormiväripakkaus
23 Pieni kaulahuivi
24 Pieni kellopeli

Itsetehty joulukalenteri lapsille on helppo ja mukava tapa aloittaa joulun odotus. Valitse lapsen mieluisat yllätykset ja koristele pussit kauniisti. Kalenteri on varmasti lapsen mieleen ja jää mieleen ja muistoihin pitkäksi aikaa.

Itsetehty Joulukalenteri Lapsille

Itsetehty Joulukalenteri Aikuisille

Itsetehty joulukalenteri on oiva tapa juhlistaa joulunodotusta ja antaa läheisille pieniä yllätyksiä joka päivä. Vaikka joulukalenterit usein liitetäänkin lapsiin, voi itsetehdyllä kalenterilla ilahduttaa myös aikuisia.

Aikuisille suunnattu itsetehty joulukalenteri voi sisältää esimerkiksi kosmetiikkatuotteita, kirjoja, koruja, legoja, kynsilakkoja, kasvonaamioita, hierontalahjakortteja tai lautapeli-iltoja. Tärkeintä on valita lahjat vastaanottajan mieltymysten ja tarpeiden mukaan.

Kosmetiikkatuotteet ovat suosittuja joulukalentereissa, ja itsetehdyssä kalenterissa voi yhdistää kauneudenhoitotuotteet ja joulun tunnelman. Esimerkiksi erilaiset huulipunat, käsivoiteet, kasvonaamiot ja kynsilakat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Kirjat ovat myös erinomainen lahja, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia kirjoja eri genreistä. Esimerkiksi jännityskirjat, romaanit, sarjakuvat ja runokirjat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Korut ovat aina tervetulleita lahjoja, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia koruja eri materiaaleista. Esimerkiksi kaulakorut, rannekorut, sormukset ja korvakorut ovat hyviä vaihtoehtoja.

Legojen rakentaminen voi olla rentouttavaa ja hauskaa ajanvietettä, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia legosettejä eri teemoista. Esimerkiksi Star Wars, Harry Potter ja Marvel ovat suosittuja teemoja.

Kynsilakat ovat hyvä lahjaidea kauneudenhoitoon, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia kynsilakkasävyjä eri merkeiltä. Esimerkiksi Essie, OPI ja Zoya ovat suosittuja merkkejä.

Kasvonaamiot ovat rentouttava tapa hoitaa ihoa, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia kasvonaamioita eri tuoksuilla ja ominaisuuksilla. Esimerkiksi savinaamiot, sheet maskit ja peel-off-naamiot ovat hyviä vaihtoehtoja.

Hieronta on rentouttava tapa hoitaa kehoa, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia hierontalahjakortteja eri hierontapaikoista. Esimerkiksi klassinen hieronta, urheiluhieronta ja thaihieronta ovat suosittuja hierontatyyppejä.

Lautapeli-ilta on hauska tapa viettää aikaa yhdessä, ja itsetehdyssä joulukalenterissa voi yhdistää erilaisia lautapelejä eri teemoista. Esimerkiksi Carcassonne, Ticket to Ride ja Settlers of Catan ovat suosittuja lautapelejä.

Itsetehty Joulukalenteri Ideat

Joulukuu lähestyy ja on aika aloittaa itsetehdyn joulukalenterin suunnittelu. Itsetehty joulukalenteri on loistava tapa ilahduttaa läheisiä ja ystäviä ennen joulua. Tässä osiossa esitellään muutamia ideoita itsetehdyn joulukalenterin toteuttamiseen.

Yksi helppo tapa toteuttaa itsetehty joulukalenteri on käyttää seinää ja numerotarroja. Numerotarrat kiinnitetään seinään haluttuun järjestykseen, ja jokaisen numeron taakse piilotetaan pieni yllätys. Tämä on helppo ja edullinen tapa luoda joulutunnelmaa kotiin.

Toinen idea on käyttää kuvia. Jokaisen päivän kohdalle voidaan liittää kuva, joka liittyy joulun teemaan. Kuvat voidaan tulostaa tai käyttää valmiita kuvia. Tämä on loistava tapa lisätä joulutunnelmaa kotiin ja samalla muistella menneitä joulun aikoja.

Jos haluat askarrella itsetehdyn joulukalenterin, voit käyttää erilaisia materiaaleja kuten kartonkia, paperia tai kangasta. Kalenterin sisältö voi olla esimerkiksi karkkeja, avaimenperiä, jalkakylpytuotteita tai muita pieniä yllätyksiä. Kalenterin koristeluun voi käyttää erilaisia tarroja, nauhoja ja muita koristeita.

Teemakalenteri on myös hauska idea. Voit valita jonkin teeman, kuten leffailta tai lautapelit, ja piilottaa jokaisen päivän kohdalle siihen liittyvän yllätyksen. Tämä on loistava tapa viettää aikaa yhdessä läheisten kanssa ja lisätä joulutunnelmaa kotiin.

Lopuksi, jos haluat tehdä itsetehdyn joulukalenterin, mutta tarvitset hieman apua, voit etsiä ohjeita ja vinkkejä eri blogeista ja verkkosivuilta. Niistä löytyy usein hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita itsetehdyn joulukalenterin toteuttamiseen.

Itsetehty Joulukalenteri Askarteluohjeet

Itsetehty joulukalenteri on hieno tapa lisätä joulun tunnelmaa kotiin. Joulukalenterin askartelu on hauskaa puuhaa, joka sopii kaikille käsityöharrastajille. Tämä artikkeli antaa sinulle ohjeet ja vinkit, joiden avulla voit tehdä kauniin itsetehdyn joulukalenterin.

Tarvikkeet

Joulukalenterin tekemiseen tarvitset joitakin perusmateriaaleja, kuten paperia, sakset, liimaa ja koristeita. Voit myös käyttää luonnonmateriaaleja, kuten oksia, käpyjä ja lehtiä, jotta kalenteri saa luonnollisen ilmeen. Tässä on lista tarvikkeista, joita tarvitset:

 • Paperia tai kartonkia
 • Sakset
 • Liimaa
 • Koristeita, kuten nauhoja, tarroja, kimalletta ja heijastimia
 • Luonnonmateriaaleja, kuten oksia, käpyjä ja lehtiä

Askel askeleelta

Tässä on askel askeleelta -ohjeet, joiden avulla voit tehdä itsetehdyn joulukalenterin:

 1. Leikkaa paperista tai kartongista 24 pientä neliötä tai suorakulmiota.
 2. Koristele jokainen neliö tai suorakulmio haluamallasi tavalla. Voit käyttää erilaisia koristeita, kuten nauhoja, tarroja, kimalletta ja heijastimia.
 3. Liimaa jokaisen neliön tai suorakulmion taakse suklaakarkki tai pieni lahja.
 4. Kiinnitä neliöt tai suorakulmiot oksaan tai seinälle haluamassasi järjestyksessä.
 5. Avaa yksi neliö tai suorakulmio joka päivä joulukuun ensimmäisestä päivästä aina jouluaattoon saakka.

Lisävinkkejä

 • Voit käyttää erilaisia koristeita jokaisessa neliössä tai suorakulmiossa, jotta kalenterista tulee monipuolinen ja mielenkiintoinen.
 • Voit tehdä joulukalenterin myös mustasta kartongista, jolloin se saa tyylikkään ilmeen.
 • Voit lisätä kalenteriin myös leivonnaisia tai muita herkkuja.
 • Voit koristella kalenterin luonnonmateriaaleilla, kuten oksilla, kävyillä ja lehdillä, jotta se saa kauniin ja luonnollisen ilmeen.

Nyt olet valmis tekemään oman itsetehdyn joulukalenterin. Muista käyttää mielikuvitusta ja luovuutta, jotta kalenterista tulee ainutlaatuinen ja persoonallinen.

Itsetehty Joulukalenteri Askarteluohjeet

Usein kysytyt kysymykset

Mitä voi laittaa itse tehtyyn joulukalenteriin?

Itse tehtyyn joulukalenteriin voi laittaa mitä tahansa pieniä yllätyksiä, jotka ilahduttavat kalenterin avaajaa. Esimerkkejä yllätyksistä voivat olla makeiset, pienet lelut, koristeet, käsityöt tai vaikkapa pienet viestit.

Mitä kirjoittaa joulukalenteriin?

Joulukalenteriin voi kirjoittaa esimerkiksi pieniä viestejä, runoja, arvoituksia tai muita hauskoja ajatuksia. Viestit voivat olla jouluisia tai ihan arkisia, ja ne voivat liittyä esimerkiksi päivän säätilaan tai muihin tapahtumiin.

Missä sovelluksissa on joulukalenteri?

Joulukalenteri-sovelluksia löytyy useita erilaisia eri mobiilialustoille. Esimerkkejä suosituista joulukalenteri-sovelluksista ovat esimerkiksi Joulukalenteri 2021, Joulupukin Pajakylä ja Joulukalenteri – Pelit Lapsille.

Mitä yllätyksiä joulukalenteriin?

Joulukalenteriin voi laittaa monenlaisia yllätyksiä, kuten makeisia, pieniä leluja, koristeita, käsityötarvikkeita tai vaikkapa pieniä viestejä. Tärkeintä on, että yllätykset ovat sopivan kokoisia ja kalenterin avaajaa ilahduttavia.

Millaisia lahjoja voi laittaa joulukalenteriin?

Joulukalenteriin voi laittaa monenlaisia lahjoja, kuten makeisia, pieniä leluja, koristeita, käsityötarvikkeita tai vaikkapa pieniä viestejä. Tärkeintä on, että lahjat ovat sopivan kokoisia ja kalenterin avaajaa ilahduttavia.

Kuinka tehdä itse joulukalenteri?

Itse tehty joulukalenteri voi olla esimerkiksi paperista tai kangasta tehty. Kalenterin voi tehdä esimerkiksi pahvilaatikoista tai pienistä paperipusseista, jotka ripustetaan juuttinaruun. Kalenterin numeroita voi tehdä esimerkiksi leimasimella tai tulostaa tietokoneella. Kalenterin voi koristella esimerkiksi joulukoristeilla tai askarrelluilla koristeilla.